pátek 12. srpna 2011

7.kolo a 8.kolo

       V každém kole nemusí padat překvapivé výsledky, kdy slabší tým porazí silnějšího. Takové kolo jsem si vybrali dnes v noci. Ras-Ta, Pivson Ov a Карловы Вары, dnes příliš práce neměli a velmi snadno si tak poradili se svými soupeři z nižších pater tabulky. Dnes večer však tyto celky čekají velmi silní soupeři. Ras-Ta na domácím hřišti nastoupí proti druhému celku tabulky Otisu Brno. Domácí budou sázet nejen na bouřlivou atmosféru v hledišti, která tu vždy bývá, ale také na střelce Milovana Plavšiceho, který má na kontě už 8 branek. Soupěři z Brna si ve včerejším zápase posunuli na druhé místo, díky výhře na NewBorn GiantS a to v poměru 2:1. Možná se čekaly brankové hody, těch se, ale domácí fandové nedočkaly. Utkání musel zachraňovat až Dionigi Cardosi, který vstřelil ve 3.třetině vítězný gól. Hostu podržel skvělý brankář Bogdan Czermak, který si připsal 26 úspěšných zákroku.
     Pivson Ov, dnes čeká souboj s karlovarským Карловы Вары. Oba týmy měli ve čtvrtek slabší soupeře a s chutí si zastříleli. Zatím co Pivson už by se rád podíval na špici tabulky, hosté už se dostali do vysněné osmičky! Musíme mít, ale na mysli, že mezi soupěři je pouze dvou bodový rozdíl. To je díky tomu, jak je naše soutěž vyrovnaná. V zrekonstruované aréně Kláštera sv.Pivsona (pro 8000 lidí) budou fandové hlavně zvědavý na svého miláčka Juraje Juráska, který táhne celý tým. Zajímavé bude zda za "katr" konečně usedne i Vincenz Hollenstein, který je druhý v bodování týmu, ale ještě nebyl vyloučen! Karlovarští mají zatím sérii 4 vyhraných utkání v řadě a bez inkasované branky! Za tím stojí mladý brankář Dominik Uher, v útoku se nejvíce daří Valērijsu Bluķisovi.
     Žhavý Měsíc, ve čtvrtek senzačně vykradl body na Rybníku (přišlo pouze 2400 lidí). Domácím Kačenkám se zranili dva nejlepší hráči Czyran a Bronďos. Navíc hosty podržel Kuno Neuenschwander (kapitán), který ze 40 střel kryl 39 a výrazně si tak vylepšil statistiky! Dnes čeká Kačenky souboj se Lvy Praha. Žhavý Měsíc narazí na velmi slabého soupeře a s radostí si zastřílí a hlavně se podívá zase mezi první osmičku. Bylo by nejen pro mě překvapení kdyby Žhavý Měsíc do play-off nepostoupil.
     Myštixové si udrželi první místo  a to díky výhře 2:1 na ledě Rychlé Roty. Myštixové měli utkání pevně v rukách, domácím se podařilo snížit až 30 vteřin před koncem. První dvě branky Myštrixů padly v přesilových hrách. To jen dokazuje jak jsou v této dovednosti silní. Dnes večer si Rychlá Rota napravý reputaci nastoupí proti slabému soupeři, který by neměl klást odpor. Stejně tak jsou na tom i Myštrixové, které táhne bratrské duo Jakub a Emanuel Zoubkovi.
     Zajímavý souboj dnes čeká Spartičku, která narazí na nově přejmenovaný tým NewBorn GiantS, který v noci hodně potrápil Otis Brno na jejich ledě, když prohrál pouze 1:2. Dnes v noci se "novorozenci" představí poprvé před svým poblikem v nových dresech. Uvidíme, zda jim Spartička domácí premiéru trochu okoření nebo ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat