středa 14. září 2011

4 kola před koncem !!!

         Dámy a pánové jen 4 kola nás dělí od vrcholu letošního ročníku, který byl, je a bude nesmírně vyrovnaný. Pět celků už má jistou účast alespon ve čtvrfinale play-off. 6 týmů má ještě teoretické šance, ale u Newborn giants je to opravdu šance pouze teoretická, stejně tak s největši pravděpodobností se playoff zúčastní Rasta a karlovarští  Карловы Вары.
         O osmé místo se svede tuhý boj mezi třemi celky. Sázkové kanceláře nejvíce věří pražským Lvům, kteří by si to i podle naší redakce nejvice zasloužili, po celou sezonu podavaji stabilní vykony a stale se točí okolo osmé příčky. Kačenky měli na začátku sezony políčeno na titul, ale akcie týmu padali s neshodami ve vedení celků. Žhavý měsíc si dlouho vedl dobře a byl neustále součastí nejlepší osmičky, ale Měsíc se v poslední době potýká s problemy a uvidíme, zda se jim nakonec podaří proklouznout do čtvrfinále nebo zůstanou před branami play-off. 
          Na druhé straně se nám již červená pětice týmů, kteří mají jistotu, že v letošním ročníku skončí na poli porqažených. Nutno podotknout, že z této ligy se nesestupuje a tak týmy odehrají 7 zápasů o umístění, které však nerozluští žádnou významnou hádanku a se všemi celky se budeme setkávat i v dalším ročníku.

          Pojdme se podívat na jednotlivé ambice týmů před play-off.  V dnešním díle si popovídáme s manažerem Spartičky.

redaktor : Dobrý večer.
manažer : I vám přeji pěkný večer.

redaktor : V posledních kolech se potýkáte s poklesem formy, nemáte z toho obavy před play-off?
manažer : Je pravda, že se nám v posledních utkáních nedařilo střelecky, určitě je to způsobeno zraněním našeho nejlepšího hráče Koita Runnela a věřím, že z jeho uzdravením se nám opět forma vrátí.

redaktor : Nemyslíte si, že spoléhat na jednoho střelce může být v play-off zrádné?
manažer : Neřekl bych,že čistě spoleháme na Runnela, ale každý tým má nějakeho tahouna, který tým vede. 

redaktor : Současně s běžící ligou se účstníte taky Diamond cupu, je to náročné spojit tyto dvě těžké soutěže?
manažer: Je to těžké, obě soutěže vrcholí ve stejném období, což organizatoři turnaje přiliš nepromysleli. Pro nás je liga primární, zde chceme uspět a pokud možno postoupit.

redaktor : V turnaji využívate mladší hráče a ty, kteří se nedostanou do základní sestavy v lize.?
manažer : Ano, nějaké juniory zapojujeme do kádru a připravujeme je na další ročník ve kterém s nimi počítáme, ale turnaj je natolik dobře obsazen, že hrát s "B" týmem by nemělo cenu a neměli bysme šanci v tomto prvním ročníku uspět.

redaktor: Jak se vám zatím daří v Diamond cupu?
manažer : Nedaří se nám podle představ, zatím sme na posledním 4. postupovém místě, ale v posledním duelu sme porazili favorita turnaje Řepice. Uvidíme jak se nám bude dařit dále. 

redaktor : Vraťme se zpátky k lize. Po dnešním kole máte jisté playoff. S čím pujdete do čtvrfinále a do celeho   playoff.?
manažer : Jsme rádi, že máme postup jisty, ale s ničím jiným sme ani nepočítali. Chtěli bysme se umístit do 4.místa, aby sme případné rozhodující utkání hráli doma. Dále bysme rádi oddálili případný souboj s Otisem Brno a Myštrixy, kteří mají letos velkou sílu. Myslím si, že letošní playoff bude vyrovnanější než kdy předtím, takže je jedno na koho narázíte. Každý se dá porazit a zase naopak s každým se dá prohrát. 

redaktor : Je možné, že budete v posledním kole taktizovat, tak aby ste narazili na hratelnější celek?
manažer : Toto je určitě vyloučeno, my se musíme soustředit na svoje výkony a jít zápas od zápasu.Nikdo jiný za nás zapas neodehraje a starat se o jiné týmy určitě není naší prioritou. 

redaktor : Jaké šance dáváte postupu?
manažer : Cesta k postupu je hrozně dlouhá a obtížná, jak sem zmínil, pujdeme kolo od kola a budeme pracovat a doufat, že se prokoušeme do finále a postoupíme. Myslím, že alespon 5 celků koketuje s myšlenkou na postup, o to bude letos obtížnější uspět. 

redaktor : Děkuji, že ste si našel čas. Přeji hodně štěstí v play-off.
manažer : Není zač, děkuji a nashledanou.

1 komentář:

  1. Jaro, nějak to prosím srovnej nebo uprav, ja už valim spat. díkec David.

    OdpovědětVymazat