středa 24. srpna 2011

13.kolo - žádné překvapení

Ve 13. kole sme mohli sledovat tři zajimava utkání. Karlovarsky Карловы Вары hostili druhý celek tabulky HC Myštrixe. Hosté byli od začátku o poznání aktivnější, ale prosadit se dokázali až ve druhé třetině a to konkrétně v 28. a 31. minutě. O minutku později snížil v přesilovce Ivan Krejčí 1:2, ale o další dvě minutky později se prosadil Emanuel Zoubek, který letos táhne tým za postupem 1:3. Na začátku poslední třetiny snížil na rozdíl jedné branky Jan Kavan 2:3. Ve 47. minutě však uzavřel zápis Vratislav Šplíchal 2:4. Hosté si zaslouženě odváží bodíky domů a dále sou v patách Otisu Brno.

V druhém zajímavem utkání zájížděli pražští Lvi do Valašského Meziříčí na led Žhavého měsíce. Oba dva celky sou v tabulce na sebe doslova nalepené a před dnešnním zapasem je dělil jediný bodík ve prospěch domácích. Dala se tedy očekávat vyrovnana bitva, ktera se nakonec potvrdila. Po 1.třetině se šlo do kabin za stavu 1:1, když oba tymy využili po jedné přesilovce. V 27. minutě poslal do vedení Lvi  Ensio Pokela 1:2. V posledním dějství se podařilo domácím vyrovnat na 2:2 záslouhou Ihnata Vusatsiuka.  V desetiminutovém prodloužení byli aktivnější hosté a vybojovali si i dvě přesilove hry, branku však vsttřelit nedokázali a tak utkání končí zaslouženou remízou 2:2 a boj o playoff stále pokračuje.

V dalším utkání zajížděla Rychlá Rota na led Kačenek a o pořádnou podívanou bylo postarano. 3OOO divaků bylo u vytržení hned v 8.minutě, kdy domácí poslal do vedení Nicola Hänzi  v přesilovce - 1:0. Favorit utkání však nesložil zbraně a už v 11.minutě vedl 1:2 po brankách Slezákách a Dufka. V 34. minutě vyrovnal na 2:2 domácí Svoboda. Málokdo čekal, že to bude poslední branka základní hrací doby. V prodloužení dostali hosté možnost přesilové hry po vyloučení Adamsa Buzise a Rychlá Rota touto nabídkou nepohrdla. V čase 65:01 vystřelil druhý bod pro hosty opět Jiří Dufek.

Z ostatních zápasů stojí snad za zmínku utkání Pivsonu s Newborn Giants, kde domácí vyhráli dvoubrankovým rozdílem 3:1  Do ochozu zde přišlo téměř 6OOO diváků.
Ve zbylých utkáních potvrdily týmy roli favorita.

Žádné komentáře:

Okomentovat