pondělí 5. září 2011

Ohlédnutí za uplynulým týdnem

16.kolo 

Z 16. kola bych si dovolil vypíchnout dvě utkání. První duel  sehrál Žhavý měsíc s Myštrixi. Na vyprodaném stadionu se ve 3.minutě dostali hosté do vedení zásluhou Zoubka 0:1. Na konci první třetiny se podařilo Měsící vyrovnat po střele Patrika Pecha 1:1. Do konce třetí třetiny se již nic dramatickeho nestalo. V prodloužení rozhodl opět Patrik Pech, že body zůstávají doma. Žhavý měsíc - Myštrixové 2:1 pp.

Druhé utkání sehráli Lvi s Ras-tou. Rasta vstoupila do utkaní lépe a vedla 0:1. Silná 6-minutovka přila mezi 12.0 a 18. minutou, kdy Lvi skórovali hned 3x. Stav 3:1 vydržel až do konce poslední třetiny. V 45 minutě pojistil vedení Pokela. Hosté dokazali snížit v 55.minutě na 4:2, ale to bylo z utkání vše.


17.kolo  


V tomto kole bylo jednoznačně nejzajimavější utkání mezi dvěma "nováčky" Rychlá Rota hostila Pivson OV. Utkání sledovalo téměř 5500 diváků a bylo se na co koukat. Do půlky utkání kralovali oba brankáři. Následně převzali otěže utkání domácí střelci a během 10 minut se prosadil Dufek, Hejna a Suchánek. 3:0 tak byl stav po dvou třetinách,. V té závěrečné se podařilo Pivsonu korigovat skóré na 3:1 brankou Thorringa v poslední minutě utkání.


18.kolo


V 18. kole sme zaznamenali několik zajimavych výsledků. Nejdivočejší výsledek letošního ročniku sme viděli na ledě Hokejové jedničky, která hostila Ras-tu. Po třetinach (0:8, 1:4,0:2) vyhrála Ras-ta 1:14.  Pět kanadských bodů za 4 branky a jednu asistenci si připsal  Gerard Ceglarz  a Adam Novotný za jednu branku a 4 asistence.

Na led  Žhavého měsíce přijela Rychlá Rota a domácí se v tomto utkání nedokázali prosadit, naopak dvakrát inkasovali. Rota si tedy odvezla všechny tři bodíky domů a stále se drží v horních patrech tabulky. Nutno podotknout, že Žhavý měsíc ma v posledních kolech opravdu nemilosrdný los v podání Myštrixů, Rychlé Roty, Otisu Brno atd. Žhavý měsíc - Rychlá Rota 0:2

Další zajimavou bitvu svedli karlovarští Карловы Вары, kteří hostili Spartičku. Vzhledem k postaveni v tabulce byla Spartička malým favoritem, ale 7OOO diváků na stadionu vyburcovalo svoje hrače k nevídanému vstupu do první třetiny. V 18. minutě to bylo již 3:O pro domácí. Spartičce se v závěru první třetiy povedlo snížit na 3:1 a hned na začatku druhé dvaceti-minutovky přidali další branku na 3:2. Po té se dlouho dlouho nic nedělo, 2 minuty před koncem hráli pražané přesilovku a zdvojnasobili vyhodu odvolaním brankáře, to se přiliš nevydařilo a po několika sekundach inkasovali z hole Herberta Kučery na 4:2

19.kolo

19. kolo bylo jednim z nejzajimavějších, které se odehrálo v poslední době. Vyrovnané bitvy, skvělí brankáři  a nádherné branky, tak bysme mohli charakterizovat 19.kolo.

Kačenky přivítali na svém ledě Карловы Вары. Domácí tým už se dlouho pere s nepřiliš dobrou hrou jak v utoku, tak i v obraně. Naopak Карловы Вары v poslední době chytli vítěznou vlnu a svoji dobrou naladu přenesli i do tohoto utkání. Kačenky sice vedly, ale hostům se pak podařilo dvakrat skorovat a otočit tak utkání ve svuj prospěch na 1:2.

Vedoucí celek Otis Brno vyzval na domácím ledě Pivson OV. Otisu se dlouho nedařilo prosadit i přes střeleckou převahu.  Ve vyprodané Smero aréně se divaci radovali až na začatku posledního dějství. V 43.minutě využil přesilovku Nazar Trofimov a bylo to 1:0.  O minutku později si týmy roli prohodily, přesilovku si zahrál Pivson OV, ale opět skorovali brňané, v oslabení se prosadil Gabriel Rankinen a rozhodl o výhře 2:0.

Rychlá Rota hostila v 19.kole pražské Lvi.  V utkání padly dvě branky, každý tým vstřelil po jedné a zajimavosti utkání je, že obě branky padly v oslabení.  Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo a týmy se rozešli smírně 1:1.

Utkání mezi Myštrixy a Ras-tou by se dalo přirovnat k pořekadlu : " každý chvilku - tahá pilku". Myštrixové se v první třetině dostali do vedení 1:O. Ve druhé třetině vstřelily oba celky po jedne brance, Myštrixové vedli tedy 2:1. V poslední třetině vyrovnal nejlepší střelec ligy Milovan Plavšíc. V prodloužení branka nepadla a tak utkání skončilo 2:2.

20.kolo 

 V posledním kole sme viděli 2 zajimava utkání. HC Pivson OV hostili  Sparičku. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou.  V 2. třetině se dostala do dvoubrankového vedení Spartička po brankach  Godála a Maksarova O:2.  Jurasek, Saic, Berest však otočili vývoj utkání na 3:2. Před koncem poslední třetiny se podařilo vyrovnat záýsluhou Aleksse Runģise na 3:3. V prodlužení se žadna brankova přiležitost nenaskytla a utkani skončilo nerozhodně 3:3.

 Druhé zajímavé utkání sehrál tým Žhavého měsíce, který přivítal Otis Brno, který tvrdohlavě kráčí za prvenstvím v základní části. Utkání bylo hodně bojovné, fanoušek který má rád hodně šancí a pohledných kombinací si dnes nepřišel na své. Otis se dostal do vedení po brankách Šaška a Rankinena. Měsíci se pak podařilo snížit na 1:2  brankou Patrika Pecha. Víc branek však v utkání nepadlo a tak si Otis připsal další 3 body do ligové tabulky.
 Něco pro zasmání :)) 

Žádné komentáře:

Okomentovat