čtvrtek 25. srpna 2011

3.kolo Daimond cupu

Dnes se opět potvrdila kvalita turnaje. Dnešní Diamond cup navštívil 4 zimní stadiony a nikde se divak nemohl nudit,  na některych stadionech fanoušci dokonce trnuli hrůzou, tak napínavé bylo 3.kolo prvního ročníku.

V prvním duelu hostili Řepice tým Spartičky. Řepice zatím prochází turnajem jako nůž máslem. Dnes se jim postavil pražský celek, který se stále nachází na předních příčkách IX.116. Do utkání lépe vstoupili domácí, již v 7.minutě rozvlnil síť Emīls Valainis 1:0.  Ve 13. minutě už to bylo 2:0 po střele Risto Reha. V polovině utkání šli domácí do tří brankového naskoku 3:O,  hned o dvě minutky později to již bylo 4:O, když se ve vlastnim oslabeni prosadil Pavel Vysloužil.  S hosty to vypadalo na debakl, ale v 38 minutě snížil  Arthur Vorthmann na 4:1. Po příchodu z kabin se znovu radovali hosté, konkretně to byl Bazyli Czudzik  4:2. V 57. minutě podrthl výhru Peter Vaic 5:2. I ve 3. zkoušce Řepice uspěli a zatím neztatili ani bodík. 

V druhém utkání se potkali celky, které se velice dobře znají. Žhavý měsíc se doma pečlivě připravoval na Otis Brno, kterému se vstup do turnaje povedl na výbornou. Od uvodního buly se hrál vyrovnany a čistý hokej, rozhodčí jen zřidka přerušovali hru hvizdem a první třetinu odehraly týmy za 25 minut. Těsně před koncem první třetiny se prosadili hosté jmenovitě Francis Faure 0:1. V druhé třetině se prosadil Šašek v oslabení a třetí branku přidal matador Rankinen 0:3. V poslední části přidali branku Andráš a po něm se prosadil Faure, který vstřelil  2.branku v utkání. Čestného úspěchu se domácí dočkali, když 54.minutě překazil čisté konto Wintherovi  Jakub Halscin. 1:5

Ve třetím utkáním hostil tým Myštrixů celek Past 26. První třetina se obešla bez většího vzrušení, i když hosté byli střelecky aktivnější. Ve druhé části už branky padaly. Ve 24. minutě se prosadil Vlach a o 9 minut později Mrázek  0:2. Emanuel Zoubek o chvili později snížil na 1:2, na víc se ale domácí nezmohli a prohráli těsnym rozdílem 1:2.  Počet střel  13:3O ve prospěch Past 26.

V posledním a rozhodně nejlepším, nejazjimavějším utkání, který tento turnaj mohl vidět se odehral na ledě Smrkové rozhledny.  Majitel klubu zvolil symbolické vstupné 1Okč, výtězek z utkání bude putovat do Smrkovské dětské nemocnice. Na utkání přišlo 3OOO diváků a litovat nemohli.  Diváci mohli vidět 17 vyloučných a součet zásahů brankářů činilo neskutečnych 92. V první třetině se divaci branky nedočkali, ani druhá dvacetiminutovka branku nepřinesla. Oba golmani podavali neskutečné heroické výkony a ve srovnáni s nimi je i Harry Potter - babrák kouzelník.  Diváci už na stadionu několikrat jasaly, nikdy však oprávněně. Einari Vertanen  i Imants Rasa  vedli své celky po 4O minutach bez branek.  Ve 3. třetině se hrál nad očekávání otevřeny hokej, ale ani  po 6O. minutach branka nepadla. jakoby se počítadlo na kostce zaseklo.  Utkání šlo do prodloužení, kde byla znát jak únava, tak i velka nervozita. To ovšem hokejisté ani diváci neměli tušení, co je dnes večer, vlastně už v noci čeká. První prodlouženi branku nepřineslo. Nebudu vás napínat i druhé prodloužení neurčilo vítěze. Po 8O minutach si oba týmy vzali time-out a snažili se během krátké pauzy nabrat trochu sil. Ve 3. prodloužení  se do velké šance dostal domáci Jehne Rusi, ale ani on nedotahl akci do konce. Po 90 minutách už diváci mladšího roku vydání pospávali, když je probudil jásot  hostujícího kotle Ras-ty na začátku 4.prodloužení . V 91.minutě rozhodl o historickém vítězství Petri Dahlgren 0:1. Diváci si za svou trpělovost zasloužili vítězství, hokejová ruleta však dnes hrála proti nim. HC Smrková rozhledna - Rasta 0:1.

Žádné komentáře:

Okomentovat