pátek 9. září 2011

23. kolo rekapitulace

V dnešním kole se udál pouze jeden drtivý vysledek a to když Rychlá Rota si udělala "dobrý den" z Česko man. 5 utkání dopadlo velice těsným rozdíle, což není obvyklý jev naší soutěže. Spartička se nečekaně doma trápila s Newborn giants, ale nakonec udržela těsné vedení 2:1, které si vypracovali v první polovině utkání.

Utkání na které sme kladli velký důraz dopadl očekávaně vyrovnaně, ale vítězem se stal druhý tým. Kačenky si na domácím ledě poradili s pražskými Lvi 2:1. Lvi si mohli prakticky s definitivní jistotou potvrdit postup do play-off, jejich rybník však vypálil Šípek a Hanzi. Za Lvi skoroval Kristians Kurzemnieks. Momentálně se o jedno místo rve hned trojice účástníků. Touto výhrou poskočili na ono osmé místo Kačenky, se stejným počtem bodů jsou pod nimi Lvi Praha a na 10.místě je Žhavý měsíc, který má o bodík méně. Závěr základní časti se blíží a bude vele-zajímavé sledovat, kdo si vybojuje čtvrfinalovou účast.

Žhavý měsíc jakož to další soupeř o playoff zajížděl na led nováčka HC Karolyi Praha jako jasny favorit. Trenér  pražanů upravil formace a naburcoval svoje mužstvo natolik, že Měsíc měl více prace než očekával. I přes jasnou střeleckou převahu skončilo utkání nejmenším rozdílem a to ve prospěch Měsíce 3:2. Nadále tedy zůstává Měsíc v boji o playoff.

Карловы Вары se postavilo na svém ledě proti celku Pivsonu OV, kterym se v posledni době moc nedaří.  Domácí přestřileli Pivson 4O:28 a divaci celkem viděli neuvěřitelnych 11 branek.  Od začátku vedl Pivson a po 2.třetinach vedl dokonce 2:5. V poslední třetině však přišel uplně jiny tym Карловы Вары. Domácí využili hned 3 přesilovky a vyrovnali tak na 5:5. V prodloužení dovršil nevídaný obrat Herbert Kučera když v 63.minutě dostal kotouč za záda neštastneho  Bernina Guizzettiho. Domácí tedy porazili Pivson 6:5 pp.

V Brně se odehrálo derby před téměř vyprodaným stadionem, který nese název Smero aréna.  Otis vedl po 2O. minutach nad Rastou 1:O. V začátku druhé třetiny se do toho domácí pořádně opřeli a navýšili skóré na 4:O. Od té doby se utkání spíše dohrávalo. Ras-ta se dokazala také golově prosadit, když v 52. minutě využil přesilovou hru Milovan Plavšic a minutku před koncem v přesilovce uzavřel střeleckou listinu Gerard Ceglarz na 4:2. Otis má tedy na kontě 63 bodů a kráčí za prvenstvím v základní části.

Žádné komentáře:

Okomentovat