čtvrtek 1. prosince 2011

čtvrfinále play-off

Dobrý středeční  večer ze studia. Dnes večer sme mohli být svědky prvních utkání čtvrfinálových bojů. Jasná série se čekala mezi vítězem základní části HC Cheza Nepomyšl a nováčkem letošního ročníku Otis Brno. Stadion praskal ve švech a již dlouho před úvodním buly byli diváci ve varu a plní očekávání hladké jízdy za postupem. V 57.sekundě utkání byl potrestán domácí Niels-Ove Elkjær za podražení. Hosté se dostali do několika slibných situací a když pomalu končila přesilová hra nastřelil puk na bránu Branislav Glosík a Otis vedl 0:1. Cheza se celý zápas potýkala s nekázní z čehož vyplynulo 9 vyloučení na jejich straně. Málo kdo čekal, že branka ve 3.minutě utkání bude vítězná. Cheza neustále tlačila, ale časté vyloučení je brzdilo a skvělý výkon brankaře Marina zajistil první bod pro Brno. Zítra bude muset Nepomyšl uspět, pokud se chtěji udržet v boji o titul.

V dalším utkání druhý tym po základní části HC Gorolia hostil tým Surikat, který se na konci sezony propadl až na 7.příčku. Jak ale všichni víme, playoff je samostatná soutěž a také to bylo na ledě znát. Diváci viděli celkem 9 branek a na tu poslední museli čekat až do druhého prodloužení.První třetina začala opravdu nevídaně divoce a po 2O.minutách svítilo na kostce skóré 3:3. Během zbyvajících 4Ominut vstřelil každý tým po jedné brance a šlo se tedy do prodloužení. V 74. minutě využil přesilovku Lukáš Braun a rozhodl o výhře Gorolia 5:4pp.


Slavia Prague hostila tým Stříbrníků, který v konci sezóny předvaděl neuvěřitelné výkony a povedlo se mu dostat až na 6.místo. Vyprodaný stadion hnal pražany ku-předu, ale v 7.minutě si museli vzít domácí time-out, jelikož světelná tabula ukazovala stav 0:3 pro Stříbrníky. Po oddechovém času přislo velke zlepšení a o deset minut později bylo vyrovnáno. Do konce druhé třetiny dokonce Slavia vedla 4:3. V posledním dějství však Stříbrníci potili krev a zasloužené vyrovnání přinesl Elias 4:4. Dvě minuty před koncem Slavia nabídla Stříbrníkum přesilovku a hosté tímto předvánočním dárečkem nepohrdli a otočili utkání ve svuj prospěch, konkretně to byl Oliver Kopč 4:5. Stříbrníci si tedy budou moci již zítra zajistit postup do semifinále playoff.

Nejvyrovnanější utkání slibovaly týmy HC Šašci špíny Vinohrady a HC Birdies. A nezůstalo jen u slibů. Utkání se neslo v duchu "každý chvilku - tahá pilku" Po 60 minutách svítilo skóré 2:2 a rozzuzlení tedy muselo přijít  až v prodloužení, které bohužel netrvalo ani dvě minuty. V čase 61:21 rozhodl o výhře Šašků Adolf Kadlec 3:2pp.

2 komentáře:

  1. Spartička:
    Hey cože? Takovéhle výsledky? To bude letos zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  2. slavia :
    ty .... ja se asi zastrelim :D to byl jako hodne hustej mac ale dneska se pokusim o napravu tak to snad vijde

    OdpovědětVymazat